återfuktande hand

Rengöring

Rengöring morgon och kväll!

För att få en bra rutin i din hudvård krävs att du har en gedigen rengöring att luta dig mot. Att rengöra huden är verkligen a och o och det är bra om du gör det både morgon och kväll. På morgonen är det tvättar du bort alla slaggprodukter som bildats under din sömn. På så sätt gör du huden redo för en ny dag och du kan återfukta, lägga en dagkräm och sminka dig utan att blanda in smuts i huden.
Många tvättar sig redan på kvällen eftersom det är naturligt, det ska du fortsätta med. Dock får du inte glömma hur viktigt det är med återfuktning av huden. Här rekommenderas en nattkräm eller en nattmask för att riktigt ge din hud vad den behöver och mår bra av. 

Undvik tvål

Det finns mängder av olika recept på en bra rengöringsrutin men du måste hitta den som passar dig mest. Kanske tvättar du av dig ditt smink med tvål? I så fall ska du sluta med det. Många har lärt sig från när de var barn att man ska tvätta ansiktet och ta bort sin make up med tvål, vilket är helt fel då tvål innehåller ämnen som torkar ut huden.
Att föreslå är att du rengör både mekaniskt, med syror och med micellärt vatten. Du vill få bort så mycket smuts som möjligt så att det inte infekterar huden och ger dig finnar.

En bra rengöring?

Alla vi människor är olika vilket gör att vi har olika hud som kräver olika hudvård. En produkt som passar din kompis behöver inte passa dig. Det du ska tänka på är att huden efteråt inte ska kännas torr eller stram. Utan fuktig och len.
Du kan börja med en mekanisk peeling om du vill, många undviker det för att det kan riva upp huden, medan andra tycker det ger det perfekta känslan av rengjord hy. Syror är bra om du inte gillar det mekaniska. BHA och AHA-syror går riktigt in på djupet och rengör kemiskt. Sedan ska du alltid avsluta med micellärt vatten, det är en rengöring som magnetiskt drar ut den sista smutsen ur porerna.
En annan variant är att rengöra med olja. Att tillföra fett till huden gör inte huden fetare, snarare tvärtom. Det är den torra huden du får av dålig rengöring som gör att din hud producerar extra talg vilket ger dig finnar.