Rätt mönster på klänningar?

Det är spännande med mönster på klänningar men hur väljer du rätt? Det är inte alltid så enkelt att du väljer ett mönster som du tycker ser fint ut. När du får på dig klänningen så inser du plötsligt att mönstret gör något med din figur. Om du ska beställa klänning online är det viktigt att du är medveten om hur du kommer att se ut i ett visst mönster.

Klänningar och figurer

Det är inte bara klänningens design som påverkar hur du ser ut i den. Förutom att tänka på längd på kjolen och snitten omkring axlar och rygg ska du beakta hur mönstret får din figur att framstå.

Om du väljer en klänning med ränder på längden kan det få dig att se smalare ut. Det kan också vara så att skarpa ränder känns lite jobbiga att se på. Det är kanske inget som påverkar dig men som kan få andra att tycka att det är lite besvärligt att umgås.

Ränder som ligger horisontellt kan få dig att se bredare ut. Det kanske inte gör något men är ändå viktigt att beakta. Andra mönster med ränder som zebraränder kan också påverka hur din figur upplevs. Är de intensiva kan det även bli så att du får mer uppmärksamhet än vad du tänkt dig i klänningen.

Mönster som speglar din personlighet

Något som är roligt med mönster på klänningar är att de kan fungera lite som en spegel av din personlighet. Prickigt kan framstå som muntert och positivt. Djurmönster kan också erbjuda viss humor och ibland klassisk elegans. Blommor är alltid med som ett val och kan andas romantik såväl som positivism.