Matcha dina armband med andra smycken

Det är roligt att kunna matcha smycken. Att ha örhängen i en viss färg och stil och sedan ett helt annat halsband samt ett armband som går i ytterligare en ny stil kan kännas rörigt. Det är vanligt att vilja matcha armbandet med alla andra smycken. Men du måste inte hålla dig till smycken från samma serie eller designer.

Armband av guld

Om du har ett vackert armband av guld som du älskar att ha på dig kan du matcha det med andra guldsmycken. Här är det viktigt att betänka nyansen på guldfärgen. Det kan till exempel vara mindre snyggt att matcha armbandet i gult guld med örhängen som är i rosa guld.

Vitt och gult guld kan fungera bättre. Men det beror också en hel del på stilen på de olika smyckena. Om armbandet har ett tydligt mönster som är iögonfallande kanske det verkar lite felplacerat med örhängen som inte alls har samma stil.

Det du kan försöka göra är att se detaljer i armbandet som skulle kunna höra ihop med stilen på ett visst halsband, ring eller örhängen. Om det går att finna en viss linje som till exempel inslag av diamanter kanske smyckena passar ihop trots att de har lite olika design.

Unika kreationer

Unika armband kan vara svåra att matcha med andra smycken. Det kan bli så att du helt enkelt bestämmer dig för att enbart ha armbandet på dig. Det finns inget som säger att du måste ha örhängen och halsband varje dag. Är armbandet effektfullt kan det räcka bra med det som enda smyckning.

När det blir dags att skaffa nya smycken kan du undersöka om det finns mer än armband från samma designer. Kanske har det också skapats örhängen med samma unika stil. Om du verkligen tycker om ditt armband är det ju bara roligt att matcha det med fler smycken som har samma vackra stil och design.