Hur kan man hoppa över en kö?

Kanske går det att lirka sig längst fram i kön och hävda att du minsann var där för två timmar sedan. Det finns de som försöker men det slutar sällan bra. Idag är det mycket vanligt med köhantering som gör det tydligt vems tur det är. Du kan alltså inte hitta på att du har ett nummer som inte matchar din nummerlapp eller det som din köapp visar.

Men det går att hoppa över en kö. Det finns nämligen moderna kösystem som låter dig ta din plats långt innan du nått lokalen. Det känns precis som att fuska men är alls inget fusk!

Hoppa över kön med en app

När du använder en app för att köa i en butik tar du ditt nummer då du planerar att bege dig dit. Det här kan jämföras lite med de system som används inom vården. Du får en tid och appen hjälper dig att se vilken butik som har kortats kö då det rör sig om ett nätverk av butiker.

Du kan alltså göra något helt annat nu och räkna med att få betjäning om någon timme eller två då du dyker upp. Det här är så smidigt och innebär också att folk inte behöver sitta och vänta i timtals på plats. Ingen kommer ju att kunna ta den turplats som du har fått.

Bättre köhantering sparar på tid

Genom att få bättre koll på när det är värt att bege sig till ett apotek, en myndighet eller en butik sparar du en massa tid. Bara det att du inte nödvändigtvis måste vara på plats för att få en plats i kön är ju helt fantastiskt. Vardagen blir så mycket lättare både för dig och för de som jobbar i butiken.