Hur får ni bäst lokalvård på företaget?

Företagsstäd är otroligt viktigt. Det måste vara snyggt och rent oavsett vad ni jobbar med. På kontoret blir det obehagligt om golv, toaletter och pentry inte är rena och städade. Men hur kan ni säkra er om att få bäst lokalvård för företaget? Här är några viktiga tips för att hitta rätt städfirma.

Lokalvård kräver erfarenhet

Vem som helst kan inte sköta företagsstäd. Det här är en operation som kräver erfarenhet. Både från städfirman som ska lägga upp städplanen och från de lokalvårdare som kommer för att genomföra jobbet. Erfarenhet handlar om flera saker:

  • Lokalvårdaren måste kunna tekniken och städa på rätt sätt. Det går inte gå för långsamt men ska heller inte slarvas.
  • Städaren måste förstå vilka produkter som ska användas var.
  • Lokalvårdaren bör inte störa de som finns på arbetsplatsen då det städas på dagtid.
  • Företagsstäd med erfarenhet innebär också att lokalvårdaren är uppmärksam om förbättringar som behövs.

Lyhördhet och flexibilitet

Olika företag har olika behov och därför är det viktigt att välja lokalvård som är lyhörd. Ni ska kunna komma med kommentarer och få ändringar då det behövs. Redan då ni bjuder in städfirman för ett första möte märker ni om de har rätt attityd. Frågor om hur ni vill ha det är mycket viktiga.

Ett pris som är skäligt

Priset är också viktigt men det kan vara klokt att betala lite mer för bättre städning. Företagsstädet får större betydelse än vad man kan tro för produktiviteten. Att spara in på lokalvård och därmed få medarbetare att tappa motivation och koncentration är knappast klokt. Då är det bättre att lägga lite mer på att städningen går hand i hand med andra viktiga bitar som en väl fungerande kaffeautomat och kanske en välfylld fruktkorg.