Förblir fototapeter populära 2020?

Det finns ingen anledning till att tro att intresset för fototapeter kommer att minska under 2020. Fototapeterna har hängt med länge och de dyker hela tiden upp i nya format. Det som förändras är tekniken och kvaliteten på tapeterna. Det kan tänkas att det under kommande år bara kommer att bli enklare och enklare att smycka väggarna med bilder.

Fototapeter som inredning

En del menar att fototapeter är konst medan andra rätt och slätt kallar dem för inredning. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Inredning och konst går ju hand i hand. Och det är väldigt spännande att kunna använda en hel vägg för att visa en bild som inspirerar.

Populära motiv kommer och går

Det vi kan se är att det med jämna mellanrum kommer nya trendtoppar för särskilda motiv. Naturmotiven har alltid varit populära. Men att till exempel ha ett stort djur över en hel vägg eller som dörrtapet är något som har varit mer eller mindre populärt. Under 1970-talet var det många som ville ha en hel häst på dörren.

Vad kommer vi att få se mer av på fototapeter i svenska hem under 2020? Det är en fråga som kan få lite olika svar beroende på vem du är. Troligen blir det fortsatt så att folk väljer de naturliga bilderna som är avkopplande och vackra på ett helt naturligt sätt.

Det blir trendigt med egna bilder

Det är mycket troligt att inredningsdesigners kommer att fortsätta jobba med fototapeter under 2020. Något som kan tänkas trendtoppa under det kommande året är unika bilder. Det vill säga att du väljer att tapetsera med fototapet baserad på egna bilder. Motiv som ingen annan har.

Professionella designers har kunskapen och tekniken för att förvandla privata bilder till väggkonst. Idag är det också vanligt att helt vanliga kameror på smartphones är tillräckligt bra för att det ska gå att skapa fototapet av bilderna som tas med dem.